ONLINESHOP FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

Shungit smycke oval Yin och Yang 3 cmLogga in eller ansök om konto för att se återförsäljarpriser

Rek.pris: 129
Artikelnummer: SYIN01
Varumärke: Kristallpunkten

Ett ovalt shungitsmycke med tryckt Yin och Yang tecken på ena sidan.
Tillverkad av reguljär shungit med ett kolinnehåll på mellan 35-45%.

Storlek: 3 x 20 x 4 mm
Vikt: 8 gr
Säljs med tillhörande nylonband, längd ca 1 m.

Yin och yang är en kinesisk symbol som visar balans mellan två krafter. Krafterna är varandras motsatser men kan inte existera utan varandra, det vill säga båda är lika viktiga.
Enligt yin och yang filosofi handlar allting om balans, och detta är en symbol för liv, harmoni och perfektion.

Ett shungitsmycke är ett av de mest effektiva skyddsverktygen mot elektromagnetisk strålning.
Detta naturformade smycke av äkta shungit är en källa till positiv energi och hjälper dig bibehålla harmoni i kropp och själ.

Egenskaper

  • Neutraliserar elektromagnetisk strålning
  • Förbättrar sömnen
  • Skyddar ditt energifält (aura)
  • Motverkar stress


Användning

Bär helst shungitsmycket i kontakt med huden, i höjd med hjärt- eller halschakrat.

Om det är första gången du använder shungit rekommenderar vi att du använder shungitsmycket under kortare perioder tills du har vant dig vid energin. 

Ett shungitsmycke kan hjälpa dig att bibehålla positiv energi i situationer som känns orättvisa och oöverkomliga och rekommenderas för dig som är högkänslig. Smycket gör att du enklare kan hantera inflödet av negativ energi.

Bär shungitsmycket under dagen då du är omges av människor och tekniska prylar som utstrålar elektromagnetisk strålning. Smycket skyddar då ditt energifält från dessa skadliga energier som du annars inte kan förhindra*.

OBS! Som med alla lösningar relaterade till välbefinnande bör användning av shungit aldrig ersätta råd från läkare.

* Ovannämnda information har inte erkänts vetenskapligt, utan baseras på erfarenheter och resultat från användare och terapeuter.


Skötselråd

Shungit är mycket kolrikt och svärtar av sig i början. Detta är naturligt och ett tecken på att föremålet är äkta shungit. För att få bort koldammet sköljer du föremålet under rent ljummet vatten och torkar av det med en bomullsduk. Upprepa om svärtan kvarstår. Polerade shungitföremål förlorar en del av sin glans när man sköljer dem, för att bibehålla maximal glans torka istället av föremålet med en lätt fuktad bomullsduk.

Shungit behöver återladdas med jämna mellanrum för att bibehålla sin funktion; för att återladda shungiten skölj den i ljummet vatten, använd rökelse (Palo Santo, Salvia) så att rökelsen rör sig kring shungiten och placera den sedan utomhus i sol eller månljus under ett par timmar. Återladdningen behöver oftast utföras en gång i månaden beroende på hur mycket shungiten behöver hantera.


Övrig information

Sammansättning: c79, innehåller princip hela periodiska tabellen av grundämnen
Färg: Svart
Hårdhet: 3-4
Ursprung: Karelen
Chakra: Rotchakrat, Solarplexuschakrat
Stjärntecken: Skorpionen
Planet: Pluto

Alla shungitsmycken slipas för hand från rå sten och poleras. Därför kan smyckets form variera en del och små ojämnheter kan uppträda på ytan som ett resultat av den fysiska tillskärningsprocessen.


Vad är Shungit?

Shungit är ett helt unikt mineral som sägs ha en levande energi. Den innehåller fullerener - en sällsynt form av runda ihåliga och sfäriska kolmolekyler som är extremt sällsynta i naturen. Dessa fullerener är väldigt starka antioxidanter.
Lägger du till exempel en bit shungit i en tillbringare med kranvatten förändras vattnets struktur till att likna smältvatten från glaciärer. Förr i tiden användes shungit av lokalbefolkningen i Karelen för att rena vatten och används än idag i moderna vattenreningsfilter. Denna Karelska sten besitter även antibakteriella egenskaper som desinficerar luften kring sig. Fullerener upptäcktes 1985 och tilldelades Nobelpriset i kemi 1996.