ONLINESHOP FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

Shungit PendelLogga in eller ansök om konto för att se återförsäljarpriser

EAN: 7350116954012
Rek.pris: 199 kr
Artikelnummer: SP142
Varumärke: Kristallpunkten

Pendel tillverkat av reguljär shungit med ett kolinnehåll på 35-45%.

Storlek: ca 45x15mm
Vikt: 15gr

Säljs med tillhörande metallkedja, längd ca 20cm.
Shungitpendel är bra att använda vid frågeställningar eller för att höja energier. Den kan underlätta beslutsfattanden och öka tålamodet. (*)

Skötselråd

Shungit är mycket kolrikt och svärtar av sig i början. Detta är naturligt och ett tecken på att föremålet är äkta shungit. För att få bort koldammet sköljer du föremålet under rent ljummet vatten och torkar av det med en bomullsduk. Upprepa om svärtan kvarstår. Polerade shungitföremål förlorar en del av sin glans när man sköljer dem, för att bibehålla maximal glans torka istället av föremålet med en lätt fuktad bomullsduk.

Shungit behöver återladdas med jämna mellanrum för att bibehålla sin funktion; för att återladda shungiten skölj den i ljummet vatten, använd rökelse (Palo Santo, Salvia) så att rökelsen rör sig kring shungiten och placera den sedan utomhus i sol eller månljus under ett par timmar. Återladdningen behöver oftast utföras en gång i månaden beroende på hur mycket shungiten behöver hantera.


Övrig information

Sammansättning: c79, innehåller princip hela periodiska tabellen av grundämnen
Färg: Svart
Hårdhet: 3-4
Ursprung: Karelen
Chakra: Rotchakrat, Solarplexuschakrat
Stjärntecken: Skorpionen
Planet: Pluto

Alla shungitpendlar slipas för hand från rå sten och poleras på alla sidor. Som ett resultat av den fysiska skärprocessen då shungitsmycket skapas kan små ojämnheter uppstå på kanterna. Detta påverkar dock inte smyckets egenskaper.

Vad är shungit?

Shungit är ett helt unikt mineral som sägs ha en levande energi. Den innehåller fullerener - en sällsynt form av runda ihåliga och sfäriska kolmolekyler som är extremt sällsynta i naturen. Dessa fullerener är väldigt starka antioxidanter.
Lägger du till exempel en bit shungit i en tillbringare med kranvatten förändras vattnets struktur till att likna smältvatten från glaciärer. Förr i tiden användes shungit av lokalbefolkningen i Karelen för att rena vatten och används än idag i moderna vattenreningsfilter. Denna Karelska sten besitter även antibakteriella egenskaper som desinficerar luften kring sig. Fullerener upptäcktes 1985 och tilldelades Nobelpriset i kemi 1996.


* Ovannämnda information har inte erkänts vetenskapligt, utan baseras på erfarenheter och resultat från användare och terapeuter. Om du är osäker på din hälsa, kontakta läkare.