ONLINESHOP FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE

Shungit Hängsmycke TETRAGONLogga in eller ansök om konto för att se återförsäljarpriser

EAN: 7350116954586
Rek.pris: 169kr
Artikelnummer: SHT01
Varumärke: Kristallpunkten

Hängsmycke av Shungit i tetragon form med svart snöre.

Storlek, Höjd: ca 4,6cm
Bredd upptill:ca.1cm
Bredd nertill:ca 2cm
Tjocklek: ca 9mm
Vikt: ca 16gr

Shungitsmycke är ett av de mest effektiva skyddsverktygen mot elektromagnetisk strålning.
Detta eleganta smycke av äkta Shungit är en källa till positiv energi och hjälper dig bibehålla harmoni i kropp och själ.

Egenskaper

  • Neutraliserar elektromagnetisk strålning
  • Förbättrar sömnen
  • Skyddar ditt energifält (aura)
  • Motverkar stress

Användning

Bär helst smycket i kontakt med huden, i höjd med hjärt- eller halschakrat.

Om det är första gången du använder shungit rekommenderar vi att du använder Smycket under kortare perioder tills du har vant dig vid shungitenergin. 

Ett shungitsmycke kan hjälpa dig att bibehålla positiv energi i situationer som känns orättvisa och oöverkomliga och rekommenderas för dig som är högkänslig. Smycket gör att du enklare kan hantera inflödet av negativ energi.

Bär shungitsmycket under dagen då du är omges av människor och tekniska prylar som utstrålar elektromagnetisk strålning. Shungitamuletten skyddar då ditt energifält från dessa skadliga energier som du annars inte kan förhindra*.

OBS! Som med alla lösningar relaterade till välbefinnande bör användning av shungit aldrig ersätta råd från läkare.

* Ovannämnda information har inte erkänts vetenskapligt, utan baseras på erfarenheter och resultat från användare och terapeuter.


Skötselråd

Shungit är mycket kolrikt och svärtar av sig i början. Detta är naturligt och ett tecken på att föremålet är äkta shungit. För att få bort koldammet sköljer du föremålet under rent ljummet vatten och torkar av det med en bomullsduk. Upprepa om svärtan kvarstår. Polerade shungitföremål förlorar en del av sin glans när man sköljer dem, för att bibehålla maximal glans torka istället av föremålet med en lätt fuktad bomullsduk.

Shungit behöver återladdas med jämna mellanrum för att bibehålla sin funktion; för att återladda shungiten skölj den i ljummet vatten, använd rökelse (Palo Santo, Salvia) så att rökelsen rör sig kring shungiten och placera den sedan utomhus i sol eller månljus under ett par timmar. Återladdningen behöver oftast utföras en gång i månaden beroende på hur mycket shungiten behöver hantera.


Övrig information

Sammansättning: c79, innehåller princip hela periodiska tabellen av grundämnen
Färg: Svart
Hårdhet: 3-4
Ursprung: Karelen
Chakra: Rotchakrat, Solarplexuschakrat
Stjärntecken: Skorpionen
Planet: Pluto

Alla shungitsmycken slipas för hand från rå sten och poleras på alla sidor. Som ett resultat av den fysiska skärprocessen då shungitsmycket skapas kan små ojämnheter uppstå på kanterna. Detta påverkar dock inte smyckets egenskaper.


Vad är shungit?

Shungit är ett helt unikt mineral som sägs ha en levande energi. Den innehåller fullerener - en sällsynt form av runda ihåliga och sfäriska kolmolekyler som är extremt sällsynta i naturen. Dessa fullerener är väldigt starka antioxidanter.
Lägger du till exempel en bit shungit i en tillbringare med kranvatten förändras vattnets struktur till att likna smältvatten från glaciärer. Förr i tiden användes shungit av lokalbefolkningen i Karelen för att rena vatten och används än idag i moderna vattenreningsfilter. Denna Karelska sten besitter även antibakteriella egenskaper som desinficerar luften kring sig. Fullerener upptäcktes 1985 och tilldelades Nobelpriset i kemi 1996.